25 Ağustos 2015 Salı

19-20-21.Aylar

Benim güzel, akıllı, tatlı çocuklarım... Ben gözümü açıp kapayıncaya kadar siz 21. ayınızı bitirdiniz. Özellikle işe başladığımdan beri takvimin hızına yetişemez oldum. Sizler de çok hızla büyüyor, gelişiyor, öğreniyorsunuz. Bu üç ay içerisinde babanneniz evine döndü. Nergiz Teyzemiz (ama siz ona da babanne diyorsunuz) sizlere bakmak için bizimle kalmaya başladı. Bu arada bir kaç gün önce Lia'da gitti ve yerine Burcu başladı. İnşallah bu ablanız da size iyilikler güzellikler katar ve siz kreşe gidinceye kadar bizimle kalır. Neyse ki Nergis Teyze var ki ben gönül rahatlığı içinde işe gidebiliyorum. Yoksa sizi bilmediğim birine bırakmak ne kadar da güç olurdu...

3 ay büyükler için kısa bir zaman ama sizin gelişiminizde çok uzun bir zamanmış. 3 ay önce söyleyemediğiniz kelimeleri şimdi tam olarak söylüyorsunuz. Güneş'e nene diyordunuz önce çok net söylediğinizi gördüm. Artık Aylin "L" harfini basa basa söylüyor. Adın ne dediğimde AaaaLin, kardeşinin adı ne dediğimde GuuuLin diyor :)) Ama hala Güline seslenirken bazen Gugiiii bazen Guliiin diye bağırıyor. Demek ki artık Gülin Gugi lakabıyla kaldı :)

Gönül Anneanne ziyaretimize geldi. Go nene diyorsunuz ona. Gönül Anneanne "Hadi kızım git odana yat yatağına eee eee eee yap diyor" bir yandan da gözlerini kapatıyor uyuyormuş gibi yapıyordu. Gülin hemen bana bakıp "Go nene eeee eee eee" dedi. Sanırım uyuduğunu sandı. Ama öyle şaşkın öyle tatlı bakıyordu ki biz uzunca bir zaman güldük haline.

Anneanneniz sizi severken "çok akıllı bunlar" diyor sürekli. Bazen severken, öperken "Akılküpü" diyor sarılıyor size. Ben de "anneannen sana ne diyor" diye soruyorum size cevap bir hayli şirin; "Akıpüpüüü"!

Şimdi birbirinize sürekli müdehale halindesiniz. Yönlendirmeler ve tavsiyeler ve hatta emirler veriyorsunuz. Mama sandalyesinde fazla oturamayan ve yemeğin ortasında ayağa kalkan Aylin'e Gülin  işaret parmağını kaldırıp; "Aaadi otufff hıııııı!" diye fırçayı kayıyor. Bir keresinde de Aylin tulumunun çıtçıtlarını açmış bayağı üstünden çıkarmış yatakta atlet bez oturuyor. Sabahın 6'sı tabi. Odadan Gülin'in sesleri geliyor "Aaa aaaa Ayıp! Hııııı! Aaa aaaa Ayıp! Hııııı! Aaa aaaa Ayıp! Hııııı!" hiç durmadan aynı şeyi 10 kez tekrarlayınca seslere uyanıp odaya bir girdim ki; Gülin yatağından Ayline yine işaret parmağını sallayarak uyarılarda bulunuyor :)) Aylin de hiç umursamadan cıbıl cıbıl yatmış keyif çatıyordu.

Şimdi sizi teşvik etmek için yemek yerken, oyun oynarken her olumlu davranışınızda "Bravo, Aferin, Harika" diye nidalar içerisindeyiz. Bazen bizim atladığımız zamanlarda siz kendi kendinizi alkışlayıp, tebrik ediyorsunuz :)) Özellikle Aylin bir şeyi yaptığı zaman baktı ki bizden ses gelmiyor. Hemen kendi alkışlayıp "Baaavooo" diyor.

Bir battaniyenin altına girince, dolabın içine girince veya bir şey gözden kaybolunca hemen "Aaadudduu" diyorsuuz. Yani kayboldu. İlk başta uyku tulumlarnızı giymek istemediğinizde "aaaa bak elin kayboldu aaaa işte burdaymış" diyerek size o tulumu giydirebilmek için uydurduğum oyun daha sonra geniş bir alana yayıldı ve her şey için oynanmaya başlandı. Dolabın içine girip kapağını kapatıp, içinden Ayduduuu diye bağırıyorsunuz. Sonra kapağı açıp gülerek aaaaa diyorsunuz. Bunun en güldüğümüz anı işe arabada giderken bir alt geçide girdiğimizde ikinizin de aynı anda "Ayduduuuu" diye bağırmanızla oldu. Çünkü bunu beklemiyorduk. Demek ki alt geçitten geçerken de karanlık olduğu için ve yolun altına girdiğimizden kaybolduk ve görünmez olduk diye düşünüyorsunuz. :)) O küçü tatlı kafaların içinde ne hayaller var keşke hepsini görebilsem ...

En sevdiğim kelimeler;
Opodüü (Gülin'in otobüs deyişi)
Obodüs (Aylin'in otobüs deyişi)
Ebi'e (Aylin'n bisiklet deyişi)
Bıbidi (Gülin'in bisiklet deyişi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder